معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت:با توجه به فقرصنعت و همچنین بیکاری جوانان در استان قاچاق چوب به یکی ازمهم ترین چالش ها تبدیل شده است.
کد خبر: ۹۲۷۳۰۶
تاریخ انتشار: ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۹ 27 December 2020
مدیرکل منابع طبیعی وآبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: جریمه قاچاق زغال و هیزم دراستان براساس مصوبه جلسه قاچاق چوب افزایش یافته است.
به گزارش تابناک کهگیلویه و بویراحمد به نقل از ایرنا، غلامحسین حکمتیان روز شنبه در نشست قاچاق چوب کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: جریمه قاچاق چوب از ۱۵ هزار تومان در هر کیلوگرم سال گذشته به ۱۵۰ هزار تومان و همچنین قاچاق زغال از ۳۰هزار به ۳۰۰ هزار تومان افزایش یافته است.
وی بیان کرد: با وجود اجرای برنامه هایی مانند نصب آبگرمکن های خورشیدی و استفاده از جوامع محلی برای طرح های احیای جنگل ها و مراتع اما در سال های اخیر قطع درختان جنگلی برای قاچاق چوب از سوی سودجویان در کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافته است.
حکمتیان تاکید کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از قاچاق چوب در استان برای استفاده های غیرشخصی انجام می شود کاهش این پدیده نیازمند فرهنگسازی با مشارکت رسانه های ارتباط جمعی است.
وی افزود: با گشت زنی های مداوم نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی سعی در برخورد قانونی با متخلفان قاچاق چوب می شود به طوری که از ابتدای سال گذشته تاکنون ۳۳۴ محموله زغال و هیزم قاچاق در استان توقیف شده است.
وی تاکید کرد: پارسال ۱۴۲ دستگاه خودرو و امسال ۱۹۲ ‌خودروی حامل چوب قاچاق در کهگیلویه وبویراحمد توقیف شده است.
حکمتیان تصریح کرد:۱۲۱ هزار کیلوگرم زغال و هیزم از ابتدای سال ۱۳۹۸ تا پایان آبان امسال در این استان کشف شده است.
وی ادامه داد:از ابتدای سال گذشته تا پایان آبان امسال ۳۱هزار کیلوگرم زغال از متخلفان کشف شده است.
وی عنوان کرد: پارسال ۱۵هزار کیلوگرم و در هشت ماهه امسال ۱۶هزار کیلوگرم زغال از سودجویان در کهگیلویه و بویراحمد کشف و ضبط شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد در این مدت همچنین ۹۱ هزار کیلوگرم هیزم از سودجویان در استان کشف شده است.
حکمتیان گفت:پارسال ۶۹ هزار کیلوگرم و امسال ۲۲هزار کیلوگرم هیزم دد کهگیلویه و بویراحمد کشف شده است.
به گفته وی از ابتدای سال گذشته تاکنون ۲۸۳ پرونده برای متخلفان کوره زغال دراستان تشکیل شده است.
عنوان کرد:پارسال ۱۵۹ پرونده و امسال ۱۱۴ پرونده در این خصوص تشکیل و به مراجع قانونی معرفی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری در ادامه افزود: از دستگاه قضایی انتظار میرود همانند گذشته همکاری لازم را در خصوص برخورد با متخلفان در دستور کار قرار دهند. 

مدیر کل اقتصاد دارایی کهگیلویه و بویراحمد گفت :عملکرد اداره کل منابع طبیعی در زمینه حضور به موقع درآتش سوزی و دیگر بخش های حفظ جنگل ها و مراتع ستودنی است.
غضنفر آرام اضافه کرد: در زمینه تخصیص بودجه تلاش می شود اعتبارات منابع طبیعی به صورت ۱۰۰  درصد در اختیار این اداره کل قرار داده شود تا تلاش شبانه روزی نیروهای این اداره کل جبران شود.
وی ابراز داشت: ضرورت دارد برای اجرای طرح های پژوهشی پایدار با موضوع بلوط زاگرس همچنین طرح های پژوهشی گونه های دارویی اعتبار لازم  در سطح ملی جذب شود.
معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت:با توجه به فقرصنعت و همچنین بیکاری جوانان در استان قاچاق چوب به یکی ازمهم ترین چالش ها تبدیل شده است.
سید عیسی حسنی افزود: قاچاق چوب پیش از این برای مصارف خانگی انجام می شد اما درحال حاضر جنبه تجاری پیدا کرده است.
وی در ادامه اضافه کرد:تنها راه جلوگیری از قاچاق چوب مراکز خریداری در استان های همجوار است که تا حدودی توانستیم این مراکز را پلمپ کنیم.
حسنی عنوان کرد: تلاش می شود تا پلمپ سایر این مراکز را نیز در دستور کار قرار دهیم.
وی همچنین به ایست بازرسی ها اشاره کرد و گفت: نیاز است تا در کار گروه قاچاق کالا مصوب شود ماموران نیروی انتظامی در ایست بازرسی ها بازداشت متخلفان قاچاق چوب را در دستور کار قرار دهند.
کهگیلویه و بویراحمد دارای ۵۵۲ هزار هکتار مرتع و بیش از ۸۰۰ هزار هکتار جنگل است.
این استان با مساحتی حدود ۱۶ هزار و ۲۴۹ کیلومترمربع، سرزمینی مرتفع و کوهستانی با اقلیم سردسیری و گرمسیری در جنوب غربی ایران قرار دارد.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار