به گزارش تابناک رضوی، روزنامه شرق در گفت‌وگو با بهرام پارسایی، عضو هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات پنجمین دوره شورا‌های شهر و روستا، نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر و روستا را بررسی کرده است.
کد خبر: ۴۱۳۹۱۳
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۲ 26 April 2017
مشروح گفت‌وگو به شرح زیر است.
با توجه به اعتراض‌ها بحثی که الان مطرح می‌شود، چگونگی انتخاب هیئت‌های نظارت در استان‌ها و شهرستان‌هاست؛ مثلا با توجه به خروجی بررسی صلاحیت‌ها در خراسان‌رضوی آن‌طور به نظر می‌رسد که ردصلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در این استان به ‌خاطر ترکیب سیاسی نمایندگان آن استان است، می‌توانید دراین‌باره به ما توضیح دهید؟
تعیین نمایندگان هیئت‌های نظارت استان‌ها به پیشنهاد مجمع نمایندگان آن مجمع در مجلس به هیئت مرکزی نظارت است. خب ترکیب نمایندگان خراسان‌رضوی مشخص است و بر‌اساس‌این هم ترکیب هیئت نظارت استان هم مشخص است؛ اما درباره شهرستان‌ها اعضای هیئت‌های نظارت از بین افراد بومی که به هیئت مرکزی نظارت پیشنهاد می‌شوند، انتخاب می‌شوند و ما احکام‌شان را در هیئت مرکزی نظارت صادر کرده‌ایم. روند بررسی صلاحیت‌ها هم به اين‌ ترتیب است که هیئت‌های اجرائی گزارش خود را به هیئت‌های نظارتی ارجاع می‌دهند؛ اما برای جلوگیری از برخورد سلیقه‌ای با داوطلبان تدبیری اتخاذ کرده‌ایم و آن ارائه شکایات به مراجع بالاتر است؛ مثلا الان که گزارش اولیه بررسی صلاحیت‌ها منتشر شده، آنهایی که [از بخش] داوطلب هستند و اعتراض دارند باید اعتراض‌شان را به هیئت اجرائی شهرستان ارائه کنند، اگر باز هم رد شد، به شهر و سپس به استان اعلام کند و در نهایت هم اگر اعتراض‌شان پابرجا بود، می‌توانند اعتراض‌شان را به هیئت مرکزی ارائه كنند.
‌هیئت اجرائی استان خراسان‌رضوی چه کسانی هستند؟
آقایان حسین مقصودی، نماینده سبزوار، محمد دهقانی‌نقندر، نماینده طرقبه و حمید گرمابی، نماینده نیشابور، اعضای هیئت نظارت بر انتخابات شورهای شهر و روستا در خراسان‌رضوی هستند.
‌در خبرهایی که پس از اتمام مرحله اول بررسی صلاحیت داوطلبان شوراهای شهر و روستا منتشر شده، جمعی به نتیجه ردصلاحیت‌ها اعتراض کرده‌اند، بخشی از این اعتراض‌ها که قطعا طبیعی است و حق داوطلبان؛ اما برخی انتقادات جدی و فراگیرتر است؛ مثل خبرهایی که درباره ردصلاحیت گسترده چهره‌های اصلاح‌طلب در خراسان ‌رضوی به‌ گوش می‌رسد و می‌گویند گستردگی این ردصلاحیت‌ها حتی از ردصلاحیت‌ها در انتخابات مجلس هم بیشتر بوده است، این اعتراض‌ها به شما به‌عنوان هیئت مرکزی ارائه شده و به آن ورود کرده‌اید؟
هنوز آمار دقیقی از رد صلاحیت‌های استان‌ها به ما ارائه نشده و هرچه به ما ارائه شده گزارش‌های غیررسمی بوده است. به‌همین‌دلیل هم ما طبق قانون به داوطلبان یک هفته مهلت برای اعتراض داده‌ایم تا بحث شکایات‌شان را در شهرها پیگیری و به استان‌های مربوطه ارسال کنند. ما منتظریم هیئت‌های استانی نظرات‌شان را درباره رد صلاحیت‌ها اعلام کنند، اگر رد صلاحیت افراد تصحیح شد و داوطلب شکایتی نداشت که هیچ؛ اما اگر اعتراض داوطلبی به نتایج احراز صلاحیتش همچنان باقی بود ما تدبیری اتخاذ کرده‌ایم که در همان روز گزارشش از هیئت استانی به هیئت اجرائی ارجاع داده شود و ما در تهران و در هیئت اجرائی درباره اعتراض و بحث رد صلاحیت آن داوطلب مشخص تصمیم‌گیری کنیم، تا خدای نکرده حقی به‌خاطر گذشت فرصت اعتراض‌ها ضایع نشود و سرنوشت افراد مشمول زمان قانونی و روند زمان‌گیر اداری نشود.
‌علت تفاوت فاحش جنس رد صلاحیت‌ها در خراسان‌ رضوی با دیگر استان‌ها را در چه می‌دانید؟
فعلا نمی‌خواهم وارد مصادیق و تفاوت‌ها بشوم؛ اما آنچه هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا بر آن تأکید می‌کند، رعایت مُرّ قانون و جلوگیری از تضییع حقوق داوطلبان است، چراکه بررسی صلاحیت در شورا‌های شهر و روستا براساس بند‌های مشخصی از قانون است و ملاک مصادیق بندهای ٢٦ و ٢٩ قانون شورا‌هاست؛ به‌همین‌دلیل ما قطعا مانع برخورد‌های سلیقه‌ای خواهیم شد.
‌به‌جز رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در خراسان ‌رضوی، مورد مشابه دیگری به شما به‌عنوان هیئت مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای شهر و روستا گزارش شده است؟
گزارش رسمی نه، اما شنیده‌ها و گزارش‌های غیررسمی از رد صلاحیت گسترده اصلاح‌طلبان در اصفهان، آذربایجان شرقی و تا حدودی آذربایجان غربی حکایت می‌کند.
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار