عضو کمیسیون تلفیق مجلس
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت همکاری دولت با مجلس طی سه سال آینده وابستگی بودجه کشور به نفت به صفر خواهد رسید.
کد خبر: ۳۹۳۸
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹:۲۰ 09 February 2015

به گزارش تابناک، امیرحسین قاضی‌زاده  با اشاره به تلاش مجلس برای کاهش وابستگی بودجه کشور به نفت، اظهار کرد: به دنبال این هستیم تا مانند سال جاری که بخشی از وابستگی بودجه به نفت کاهش پیدا کرد در سال‌های آتی‌نیز این وابستگی مجدداً کاهش یافته و طی سه سال به صفر برسد.

وی در ارتباط با حمایت مجلس از بخش صنعت و تولید کشور، ابراز داشت: مجلس و دولت وظایف تفکیک شده‌ای دارند و کار مجلس قانونگذاری است، دولت هم باید قوانین مصوب شده مجلس را اجرایی کند تا شاهد رونق تولید و از بین رفتن رکود در کشور باشیم.

عضو کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نمایندگان در مواردی که خلأ قانونی در بحث تولید و صنعت وجود داشته باشد چارچوب‌های قانونی برای آن تعیین می‌کند، ادامه داد: تصویب قانون حمایت از تولید و همچنین خروج از رکود که با نظر و مشورت نمایندگان اتاق بازرگانی انجام گرفت از جمله مهمترین اقدامات مجلس در راستای سیاستگذاری حمایت از تولید و خارج شدن کشور از رکود اقتصادی است.

وی تصریح کرد: با وجود اینکه در سال‌های منتهی به سال 90 سهم بخش‌های مختلف از درآمدهای ناشی از هدفمندی یارانه‌ها مشخص نبود اما مجلس در سال 90 سهم بهداشت و درمان همچنین تولید از این محل را تعیین کرد تا دولت اعتبارات مناسبی را به این حوزه‌ها اختصاص دهد و مشکلات موجود برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: در سال جاری 4 هزار و 800 میلیارد تومان از محل هدفمندی یارانه‌ها به بخش بهداشت و درمان و 8 هزار میلیارد تومان هم به بخش تولید اختصاص داده شد اما به دلیل اینکه در زیر مجموعه دولت وزارت بهداشت و درمان وجود دارد و پیگیر تخصیص اعتبارات بخش درمان است، این اعتبار تخصیص داده شد اما اعتبارات بخش تولید از محل منابع هدفمندی یارانه‌ها به صورت کامل محقق نشد.

قاضی‌زاده در ادامه با بیان اینکه تعیین نرخ ارز و و تنظیم‌ سیاست‌های پولی کشور بر عهده بانک مرکزی است، افزود: هر ساله مجلس در قالب لایحه بودجه نرخ ارز و قیمت نفت را تعیین می‌کرد که با این وجود در سال جاری ضمن کاهش وابستگی بودجه کشور، قیمت نفت و ارز تعیین نشد.

وی تاکید کرد: در لایحه بودجه دولت سهم منابع نفتی با نرخ محاسباتی ارز را 72 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی کرده بود در جریان بررسی لایحه در کمیسیون تلفیق این رقم به 52 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

وی ابراز داشت: از مجموع درآمدهای نفتی کشور 30 هزار میلیارد تومان صرف اجرای پروژه‌های عمرانی و 22 هزار میلیارد تومان هم صرف بودجه هزینه‌ای و عمومی کشور می‌شود که با این اتفاق اگر حتی یک بشکه نفت هم در سال آینده به فروش نرسد اداره کشور به راحتی امکان‌پذیر خواهد بود و این اتفاق ضربه‌پذیری کشور را از درآمدهای نفتی کاهش می‌دهد.

نماینده مردم مشهد در مجلس خاطرنشان کرد: برخی نمایندگان مجلس در سال جاری به دنبال این بودند که مالیات سیگار در حد زیادی افزایش یابد و از این طریق شاهد کاهش مصرف باشیم و مبلغ پرداختی پرمصرف‌ها در حوزه‌های آب، برق و گاز نیز بنا بود براساس نرخ جهانی محاسبه شود که البته به دلیل عدم همکاری دولت این مهم محقق نشد.


اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار