سومین تجمع سپرده گذاران میزان مقابل بانک مرکزی
7 ماه است موسسه میزان، مسایلش حل نشده اما در این میان شنیده های سپرده گذاران و شایعات میان آنان بی اعتمادی را افزایش داده و پرسش‌هایی را ایجاد کرده که کمتر پاسخ گفته می‌شود!؟
کد خبر: ۷۷۳۹۹
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۷ 16 August 2015
به گزارش تابناک خراسان رضوی، تجمع کنندگان که از سرتاسر استان خراسان و عمدتا شهر مشهد به اتفاق جمع کثیری از کارمندان موسسه کیلومتر ها راه را طی کردند تا تکلیف وضعیت سپرده هاو آینده خود رو مشخص کنند .
 این سومین بار است که در تهران شاهد تجمع سپرده گذاران و کارمندان میزان هستیم درحالیکه برخی از تجمع کنندگان با انتقاد از روند رسیدگی به وضعیت سپرده گذاران موسسه میزان، منتظر پاسخ گویی مسوولين بانک مرکزی هستند .

همچنین به گزارش اخبار بانک، تعداد تجمع کنندگان حدود ۷۰۰ نفر است که با ۱۰۰۰ کیلومتر راه آمدند که بعد از ۷ ماه جواب قطعی بگیرند. در این تجمع تعدادی از  کارمندان این موسسه نیز حضور داشتند.










رسالت نمی تواند وارد میزان شود!

در همین حال محمد حسین حسین زاده مدیر عامل بانک قرض الحسنه رسالت نیز گفت: نمی توانیم به موضوع موسسه مالی و اعتباری میزان و مشتریان این موسسه ورود پیدا کنیم به این دلیل که اساس فعالیت آنها تجاری بوده و ما در حوزه قرض الحسنه فعالیت می کنیم.

همچنین از خراسان شمالی خبر می‌رسد که معاون سياسي، امنيتي استاندار این استان در جلسه شوراي هماهنگي روابط عمومي دستگاه هاي اجرايي با اشاره به لزوم پاسخگويي مسئولان به دغدغه هاي مردم و به پي گيري هاي صورت گرفته براي حل مشکل سرمايه گذاران موسسه ميزان، گفته است: در حال حاضر پرونده موسسه ميزان همتراز با پرونده هسته اي و در شوراي عالي امنيت ملي کشور در حال رسيدگي است.
 «نوروزيان» افزود: برخي نمايندگان براي جمع کردن رأي و جلب نظر مردم گفته اند؛ مسئولان پي گير وصول سپرده هاي مردم نيستند، در حالي که مسئولان ارشد 3 استان خراسان شمالي، رضوي و جنوبي از هيچ گونه پي گيري براي احقاق حق مردم کوتاهي نکرده اند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار خراسان شمالی با اشاره به این که دراین استان حدود 110 هزار نفر بیش از 4500 میلیارد ریال درموسسه میزان سرمایه گذاری کردند که تاکنون یک سوم این سپرده ها پرداخت شد،اعلام کرد: براساس تصمیم هیات تصفیه موسسه تعطیل شده میزان، سپرده های زیر 100 میلیون ریال سپرده گذاران پرداخت می شود.


7ماه است موسسه میزان، مثل کشتی گنجی در یک قصه قدیمی که با هزار هزار صندوق پر از طلا و جواهر در دل اقیانوس ناپدید می شود، همراه با سپرده های مردم، دور و دست نیافتنی شده و سپرده گذارهایش را ناامید کرده است؛ سپرده گذارهایی که حدود ۵۰۰ نفر از نمایندگان شان امروز برای سومین بار از شرق کشور به تهران آمدند و برای گرفتن حق شان مقابل بانک مرکزی تجمع کردند.

جام جم آنلاین نوشت: نمایندگان سپرده گذارهای موسسه مالی اعتباری منحل شده میزان امروز بار دیگر در خیابان میرداماد مقابل در بانک مرکزی تجمع کردند و از مسئولان ارشد این بانک خواستند تکلیف سپرده های شان را روشن کنند چون نه تنها ماه هاست آنها دیگر سود روزشمار سپرده های شان را دریافت نمی کنند بلکه حتی نمی توانند پول شان را که در موسسه به امانت گذاشته اند، پس بگیرند.

سپرده گذارها امروز در تجمع شان پلاکاردهایی به همراه داشتند که روی آنها نوشته شده بود:

« ما مردم سپرده گذار تا کی تاوان سیاست های اشتباه بانک مرکزی را بدهیم »، « ۷ ماه بلاتکلیفی سپرده گذاران ، چه کسی پاسخگوست؟ »، «بانک مرکزی! حمایت حمایت » ، « این پیام قرآن است، پس دادن امانت واجب تر از نماز است » و « مجلسی ها به داد سپرده گذاران میزان برسید، خاکستر نشین شده ایم » اما مردم ، این شعارها را به زبان نیاوردند و فقط به فرستادن صلوات های بلند و تکبیر گفتن برای نشان دادن اعتراض شان بسنده کردند.

امروز البته نخستین بار نبود که مال باخته های میزان ، به تهران سفر کردند تا فریاد اعتراض شان را به گوش مسئولان برسانند. آنها پنجم و ششم مرداد امسال نیز مقابل ساختمان مجلس و بانک مرکزی تجمع کردند که در دومین تجمع حراست این بانک از مردم خواست جلوی در بانک نایستند و به این ترتیب آنها مقابل در مترو در ضلع جنوبی خیابان میرداماد ایستادند.

دومینوی شاندیز، میزان، مردم و …

موسسه مالی اعتباری میزان، همیشه تا این حد تیره روز نبوده است. این موسسه فعالیتش را در قالب تعاونی حدود ۱۵ سال پیش آغاز کرد و سرانجام در سال ۱۳۸۹ ، به موسسه مالی و اعتباری تبدیل شد و حوزه فعالیتش را با بیش از ۸۰ شعبه و ۹۳۰ هزار نفر سرمایه گذار در سطح کشور گسترش داد که بیشتر شان در استان های خراسان شمالی ، رضوی و جنوبی بودند اما در دی سال گذشته، درگیر مشکلات اقتصادی شد که به گفته موسی الرضا ثروتی، عضو کمیسیون برنامه ریزی و بودجه مجلس علت اصلی آن توقف پروژه پدیده شاندیز بود چرا که موسسه میزان از پدیده شاندیز ۷۵۰ میلیارد تومان طلب داشت. بر این اساس او در خرداد امسال در گفتگو با اترک نیوز تنها راه برطرف شدن مشکلات موسسه میزان را صدور اجازه دادستان برای فروش سهام پدیده شاندیز دانست.

هرچند موسسه میزان از ۷ ماه پیش فعالیتش را به شکل غیر رسمی متوقف کرد اما در اردیبهشت امسال سرانجام خبر منحل شدنش رسما به استان ها ابلاغ شد و سید علی اکبر پرویزی استاندار خراسان شمالی به مردم دلگرمی داد که بانک صادرات ایران تمام تعهدات مربوط به سپرده گذاران موسسه را انجام می دهد که یعنی همه اموال منقول و غیرمنقول این موسسه بخصوص دارایی های نقدی آن که بخش عمده اش سپرده های مردم بود، در اختیار بانک صادرات قرار می گیرد تا این بانک طرف حساب مردم باشد و سپرده گذاران به مشکلی برنخورند.

این قول و قرارها، خیال سپرده گذارها را تا حدی راحت کرد و آنها تصور کردند می توانند پول به باد رفته شان را از بانک صادرات طلب کنند تا در خرداد امسال اکبر کمیجانی، قائم مقام بانک مرکزی با تلنگری آنها را از خواب خوش پراند و هشدار داد که بانک مرکزی و دولت هیچ تعهدی نسبت به موسسه میزان ندارند و بانک مرکزی به هیچ عنوان از منابعش برای بازپرداخت سپرده های مردم در میزان، هزینه نخواهد کرد.

حرف های کمیجانی اگرچه تلخ بود اما بر اساس قانون تجارت واقعیت داشت؛ قانونی که می گوید وقتی موسسه ای مالی در شرایط انحلال و ورشکستگی قرار بگیرد باید هیات تصفیه تشکیل بدهد و با فروش اموال و دارایی هایش ، حقوق سپرده گذارها را بپردازد در این میان یک بانک دولتی می تواند شماره حسابی را برای پرداخت بدهی های و تعهدات آن موسسه مالی اعلام کند اما پا در میانی بانک دولتی را نباید به این معنا دانست که جور موسسه ورشکسته را می کشد و بدهی هایش را می پردازد.

این مسئول به مردم گفت خودشان باید تکلیف شان را با میزان روشن کنند و بانک مرکزی در این باره دخالت نمی کند.در آن زمان قرار شد سرمایه های سپرده گذاران خرد موسسه میزان، از طریق نقدینگی این موسسه و بازگشت تدریجی اقساط پرداخت شود و سپرده گذاران کلان از مبادی قانونی برای شکایت از میزان و پس گرفتن سپرده شان اقدام کنند. با این حال نقدینگی و بازگشت اقساط میزان کفاف سپرده گذاران خرد را هم نداد و حالا از جمع کسانی در یک ماه اخیر بارها برای پس گرفتن سرمایه شان به تهران آمده اند، سپرده گذاران خرد هم پیدا می شوند.

اگر قانونی نبود چرا در دادگستری شعبه داشت؟!

محمدرضا ربانی یکی از اهالی خراسان رضوی است که حدود ۲۵۰ میلیون تومان از سرمایه اش را به میزان سپرده اما از بهمن سال گذشته هیچ سود سپرده ای دریافته نکرده است و مثل باقی همشهری هایش حتی نتوانسته اصل سپرده اش را پس بگیرد.

او امروز یکی از تجمع کنندگان مقابل بانک مرکزی است که به جام جم آنلاین می گوید « اگر فعالیت موسسه میزان قانونی نبود چرا داخل دادگستری ها شعبه داشت ؟ روی صندوق های این موسسه نوشته شده بود که زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می کند اگر این ادعا حقیقت نداشت چرا بانک مرکزی با آن برخورد نکرد تا سرمایه های مردم به باد نرود؟ »

اگرچه سپرده ۲۵۰ میلیون تومانی ربانی از سپرده بابا علی ، ۷۰ و چند ساله خیلی بیشتر است اما دلش برای پیرمرد از خودش هم بیشتر می سوزد. بابا علی ، خسته و بیمار و آفتاب سوخته روی تکه پارچه ای ، زیر آفتاب تند مقابل بانک مرکزی دراز کشیده است. مقنی است و نای حرف زدن ندارد. اطرافیانش می گویند همه پس انداز زندگی اش ۹۰ میلیون تومان پول بود که سپرد به میزان و با آن اجاره خانه و هزینه های زندگی اش را بپردازد و حالا که پولش به باد رفته، خودش و خانواده اش آواره و خیابان خواب شده اند.

ربانی در این چند ماه از رازهایی سر در آورده است که خیلی ها از آنها بی خبرند. او فهمیده است که برخی واسطه ها، وام دارها و سپرده گذارهای میزان را با هم آشنا می کنند و با کسر حدود ۳۰ درصد از ارزش واقعی سپرده ها، بازپرداخت وام دارها را به آنها می فروشند و با دلالی که اسمش را تهاتر گذاشته اند عایدی کلانی به دست آورده اند.

ربانی مشکوک است که شاید این واسطه ها، برخی دانه درشت های موسسه منحل شده میزان باشند. او حتی شنیده است که برخی سپرده گذارهای کلان، پول شان را با سفارش ناشناس هایی مهم، در همان ماه های نخستین بحران میزان پس گرفته اند و حالا امثال بابا علی و خودش که دست شان به جایی بند نیست باقی مانده اند.

شنیده های این شهروند صحت دارد یا شایعه است ؟ کسی نمی داند اما به هر حال حدود سپرده گذارهای موسسه میزان هم اکنون در شرایط مالی بسیار ناخوشایندی هستند و ثروتی می گوید اگر مشکل شان حل نشود و وزیر اقتصاد نتواند تکلیف موسسه میزان را هر چه زودتر روشن کند ، نمایندگان مجلس او را پای استیضاح می کشانند اما حتی اگر وزیر هم استیضاح شود بی تدبیری مسئولانی که اجازه فعالیت میزان را به عنوان موسسه مالی اعتباری صادر کردند، جبران نمی شود و بعید نیست دستکم تا چند سال آینده ، حال و روز میزانی ها به همین منوال بماندو نتوانند اموال بر باد رفته شان را پس بگیرند.


گفتنی است موسسه میزان سال گذشته پس از بروز برخی مشکلات مالی و شایعات،دچار بحران شد و سرانجام بانک مرکزی این تعاونی اعتبار را منحل کرد.هم اکنون هیات تسویه در حال رسیدگی به اموال و بازپس دادن سپرده های مشتریان میزان هستند.

اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۸
سپرده گذار میزان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
ای مسئولین مومن و متعهد ،ببیننید این بندگان خدا چقدر تحت فشار هستند که تحمل رنج سفر و هزینه هزار کیلومتر را متحمل شده اند . آیا نبایستی آقای سیف در جمع آنها حضور یابد و یا آنها را به سالنی راهنمایی نموده و حداقل توضیحی برای نحوه رسیدگی به آنها بدهد . مگر خواسته آنها چیست ؟آنها فقط و فقط پول خودشان را می خواهند پولی که بر اساس سیاست درست یا غلط دولت قبل و اسلاف آقای سیف در بانک مرکزی وایجاد اعتماد درمردم به موسسه ای که متعلق به قضات و کارکنان قوه قضائیه و با آرم ترازو و نامی که دادگستری و قوه قضائیه را تداعی میکند ( میزان ) اعتماد کرده و طی سالیان گذشته سپرده گذاری شده است .
سعید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
در شهرستان سبزوار تا سقف 2 میلیون بیشتر ندادن, چرا دروغ می گویید
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
- صدا و سیما و رسانه ها هم به دلایلی بی تفاوت هستند... آنان مخاطبان را فقط برای اهداف خود می خواهند...
در خاتمه امیدمان فقط به خداوند متعال می باشد که با ظهور یگانه منجی عالم بشریت و یاری آن امام عظیم الشان با سپاهی از خراسان (سید حسنی) ریشه هرچه ظلم و تزویر و دروغ و نیرنگ برداشته شود؛ انشاالله آن روز نزدیک است...

والسلام – 94/5/24
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
- با مراجعه مکرر به راههای ارتباطی با رئیس جمهور جز بی توجهی اثر دیگری نداشته است. رئیس جمهور، آقای سیف، رئیس بانک مرکزی را که اختلاس 123 میلیاردی در پرونده اش دارد، عالی ترین مقام بانکی کشور گذاشته است! آقای سیف علاوه بر همه صدای سپرده گذاران میزان، صدای نمایندگان مجلس، دادستان مشهد، استاندار و رئیس دادگستری خراسان رضوی را درآورده است! کارشکنی می کند و فقط نظر خود را اعمال می کند...
آقای رئیس جمهور آیا فکر نموده است هنگامی که نزد خداوند متعال برای حساب حاضر گردد، آن روز می گوید کاش دون ترین مشاغل را داشتم، ولی پاسخگوی این همه تظلم نبودم...
اگر میزان غیرمجاز بود، چرا 15 سال فعالیت داشته؟ چرا 265 میلیارد تومان نزد بانک مرکزی ودیعه داشته است؟ چرا آرم دادگستری بالای تابلوهای آن بوده است؟ چرا یک شعبه میزان اکنون در دادگستری بولوار وحدت مشهد دایر است؟ چرا حتی یک اخطار هم نگرفته است؟ در ضمن میزان 22 درصد سود سالانه می داد...
3- قوه قضائیه و زیرمجموعه هایش هم گویا فقط برای اشخاص سرشناس تکانی می خورد و مدعی العموم می گردد و حدود هفتصدهزار سپرده گذار خراسانی برایش بی ارزش هستند...
4- نمایندگان مجلس به خصوص نمایندگان خراسان ها آیا چه جوابی نزد خداوند متعال دارند که از بیت المال دریافتی دارند و به این همه شکایات بی تفاوت هستند...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۵
«بسم الله الرحمن الرحیم»
«ان ربک لباالمرصاد» پروردگارت همواره در کمینگاه است. (قرآن کریم)
احتراما اینجانب یکی از سپرده گذاران موسسه مالی میزان می باشم که حدود هفت ماه است در پریشانی و خشم شدید می باشم و نامه های زیادی هم به سایت های مسئولین ذیل ارسال نموده ام؛ نتیجه ای جز بی اعتنایی در بَرنداشته است.
علی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۶
مملکت شده همش گدایی دزدی بی تفاوتی به حیف و میل اموال مردم مهدی کجایی
تنها سرمایه و دارایی ام ( منزل شراکتی ام )را فروختم تا با آن مغازه ای برای درامد رهن کنم و جنس داخلش بریزم و از شاگردی در بیام و پولش را در میزان گزاشتم چون فروشنده به بانک میزان می توانست پول ارسال کند بعد از 20 روز این مشکلات میزان لعنتی پیش آمد و از آم روز با مشکلات پیش آمده و اعصاب خرد و خمیر و در نتیجه دعواهای مکرر در خانه منجر به جدایی همسرم از من شد حال من مانده ام با مهریه عندالمطالبه و هزار گرفتاری دیگر چندین بار تصمیم گرفتم به زندگی ام خاتمه بدهم حاصل زحمات 8 ساله ام در میزان و من محتاج نان شبم خدایا داد ما را از هرچد دزد و مال مردم خور است بگیر
سبحان
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۷
با سلام به نظر مي رسد كه تاخير در رسيدگي به موسسات مالي وسرمايه گزاري و.... تعمدي مي باشد... انتقال سپرده ووام هاي موسسه ميزان به چند موسسه دولتي كار چندان سختي نيست وبا نظر سنجي از مردم قابل انجام است چون معمولا مقداري از پول دريافت مي شود ومردم نميخواهند پس انداز خود را نابود كنند بلكه به بانك مطمين انتقال مي دهند ويا شركت هايي مانند پديده ويا پرديسبان به راحتي قابل سپرده بانكي است واگر فرمولي ارايه شود به راحتي چند موسسه دولتي ميتوانند اختيار كار را در دست بگيرند ولي تعدادي افراد با اهداف مشكوك مرتب معادلات را پيچيده مي كنند هيات تسويه نسبت به دريافت اقساط معوق مشتريان اين موسسه اقدام نكرده واين نشان از اين دارد كه هدف رفع مشكل نيست درست است كه منابعي در اختيار پديده است ولي مطالبات ووام هاي اين موسسه نيز مبلغ كمي نيست وقابل اجراست بسياري از مشتريان به علت انحلال اين موسسه وام خود را تسويه نميكنند ويا درصددند با سود بيش از 25 درصد با يك مشتري تهاتر كنند
اکبر
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۳۱
خدا لعنت کند مسببین این مصیبت را که به سر ما آوردند من که نمیدونم واطلاع از قانونها وپشت پرده چه میگذره ها را ندارم با زنشسته ام سرمایه اندوخته سی سال زحمتم تو میزان است فکر نمیکردم یک موسسه با اینهمه شعبه 15 سال در مملکت امام زمانی فعالیت
(کلاه برداری )کنه تما می مقامات مسئول مملکت بی اطلاع ویا سوری مجوز داده باشند . وهفت ماه همه دنیا فهمیدند ولی مسئولین هیج چاره ای برای مالباختگان نیندیشیدند !!!!!
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار